Fes Tuning Flevostraat 66 1442PZ Purmerend
Vandaag geopend van

Import

Fes-Tuning is een betrouwbaar en professioneel bedrijf met goede referenties en ruime ervaring op het gebied van auto import uit Duitsland. Wij begeleiden de invoer naar Nederland van uw volgende auto van A tot Z. Bij invoer van een tweedehands auto wordt op de verschuldigde BPM een forfaitaire korting verleend die is gekoppeld aan de leeftijd van de auto. Naarmate de auto ouder is neemt het kortingspercentage toe. De praktijk leert dat auto’s tussen de 6 en 36 maanden oud in werkelijkheid vaak minder hard afschrijven dan wat de afschrijvingstabel van de belastingdienst zou doen geloven. Dit verschil kan u een flinke besparing opleveren. Deze regeling gecombineerd met de scherpere buitenlandse verkoopprijzen en een completer aanbod zorgen er voor dat u al gauw duizenden euro’s kunt besparen op de aanschaf van uw volgende auto. De prijsbewuste autokoper importeert daarom zijn auto uit Duitsland.

Hoe werkt het?

Wanneer u op zoek bent naar een beter geprijsde occasion kunt u Fes-Tuning opdracht geven om voor u te zoeken. U laat ons uw wensen weten en hierna gaan wij voor u aan het werk. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend. Wij sturen u afhankelijk van de beschikbaarheid een aanbod van maximaal vijf auto’s die het meest aansluiten bij uw wensen en specificaties.

Nadat wij de auto van uw keuze gevonden hebben maken wij voor u een duidelijke kostenbegroting. De auto van uw keuze zal qua aanschafkosten niet te vergelijken zijn met een gelijkwaardige Nederlandse auto. U kunt de gewenste auto bij ons opgeven d.m.v. het invullen van de zoekopdracht

Rekenvoorbeeld

Hierbij geven wij u het volgende voorbeeld. In de consumentenprijs van een nieuwe benzineauto van € 65.000,- is een bedrag van ongeveer € 16.777,- aan BPM en € 10.378,- aan BTW opgenomen. Is een auto bijvoorbeeld negen maanden oud dan bedraagt de korting op de BPM bij invoer al 24% van het oorspronkelijke BPM bedrag en bij 18 maanden is dat 37%. Dat scheelt na zes maanden dus € 4.269,- en na achttien maanden zelfs € 6.347,. Uiteraard schrijft een Nederlandse auto ook af, maar de praktijk leert dat auto’s tussen de 6 en 36 maanden oud in werkelijkheid vaak minder hard afschrijven dan wat de afschrijvingstabel van de belastingdienst zou doen geloven. Dit verschil kan u een flinke besparing opleveren.

Zelfservice

Er zijn diverse websites waarop u een uitgebreid aanbod van Duitse auto’s kunt vinden bijvoorbeeld mobile.de of via google.de. Wij raden u aan voornamelijk te zoeken in het aanbod van officiële merkdealers en betrouwbare grote autohandelaren. Zo bent u er zekerder van dat zaken als onderhouds- en schadehistorie geen onregelmatigheden bevatten. Om uw auto vervolgens verzekerd in Nederland te krijgen en de benodigde papieren, BPM, RDW, kunt u ons inschakelen. Wij rekenen hiervoor een vooraf vastgesteld bedrag. Dit bedrag is afhankelijk van waar de auto zich in Duitsland bevindt.